Gıda uzmanları
Eksper Gıda
ile buluşuyor

Tarifler

Geri
YUFKA KASESİNDE YABAN MANTAR SOTESİ
Yemek Malzemeleri
  • 400 gr kanlıca mantarı
  • 2 adet yeşil dolmalık biber
  • 2 adet kırmızı dolmalık biber
  • 4 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 40 gr İçim Tereyağ
  • 20 gr Bizim Domatesli Soğanlı Çeşni
  • 20 gr Bizim Mutfak Sarımsaklı Çeşni
  • 20 gr Bizim Demi Glace Et Sosu
  • 40 ml su
  • 100 gr hazır baklava yufkası
  • 50 gr haşhaş
Tarif

Orta boy yuvarlak formda bir kalıbın etrafına baklava hamurunu sarın. Üzerine yumurta sarısını sürüp haşhaş tohumlarını serpin. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra fırından çıkartıp soğuması için bir kenarda bekletin.

Kanlıca mantarlarını, dolmalık biberleri ve soğanı aynı büyüklükte küp küp doğrayın. Tavada İçim Tereyağında ilk önce soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin, ardından biberleri ilave edin. Bir süre daha soteledikten sonra kanlıca mantarları içine ilave edip sotelemeye devam edin. Bizim Domatesli Soğanlı Çeşni, Bizim Mutfak Sarımsaklı Çeşni, Bizim Demi Glace Et Sosu(40 ml sui le açarak) ilave edip karıştırın. Salçayı da ilave edip pişirin. Malzeme piştikten sonra, kalıpta duran yufkayı servis tabağının ortasına yerleştirin. İçine iç malzemeyi koyduktan sonra servis edin.