Gıda uzmanları
Eksper Gıda
ile buluşuyor

Tarifler

Geri
TEKKE KEBABI
Yemek Malzemeleri
  • 900 gr kuşbaşı koyun eti
  • 100 gr İçim Tereyağı
  • 4 adet soğan
  • 4 adet domates
  • 20 gr Bizim Mutfak Sarımsaklı Çeşni
  • 20 gr Bizim Mutfak Domatesli Soğanlı Çeşni
  • 600 ml su
  • 1 paket kuskus
  • Karabiber
  • Tuz
Tarif

Soyulan domatesleri küp küp doğrayın. 2 adet soğanı ince ince doğrayın. 3 yemek kaşığı Tereyağını eritip soğanları soteleyin. Eti ilave edip kavurun. Domatesleri de ilave edip karıştırın. Üzerine sıcak su, Bizim Mutfak Sarımsaklı Çeşni, Bizim Mutfak Domatesli Soğanlı Çeşni ve karabiber ilave edip kısık ateşte etler pişene kadar pişirin. 2 adet soğanı rendeleyip 3 yemek kaşığı tereyağında soteleyin.Kuskusları ilave edip 3-4 dakika kavurun. 1,5 su bardağı su, tuz ve karabiber ilave edip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına önce kuskus daha sonra etleri alarak servis yapın.