Gıda uzmanları
Eksper Gıda
ile buluşuyor

Tarifler

Geri
TARHUNLU KABAK ÇORBASI
Yemek Malzemeleri
  • 3 adet soğan (doğranmış)
  • 750 gr kabak (kazınmış, doğranmış)
  • 2 adet havuç (doğranmış)
  • 20 gr Bizim Mutfak Sebzeli Çeşni
  • 1,5 litre su
  • 10 gr Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
  • 30 gr İçim Tereyağı
  • 30 gr sıvı yağ
  • 8 gr taze tarhun ( kıyılmış)
  • 4 dal taze tarhun
  • 200 ml İçim Süt
  • Karabiber
Tarif

1,5 litre suda Bizim Mutfak Tavuk Bulyonu eritip kaynatın. Bir tencerede sıvıyağ ve İçim Tereyağını eritip ısıtın. Eriyince soğanları ekleyip soteleyin.

Kabak, havuç, tavuk suyu ve bağlı tarhun dallarını ekleyip kaynatın. Kaynayınca altını kısıp kapağını kapatıp yaklaşık 15 dakika pişirin. Daha sonra kapağını açarak kaynatmaya devam edin( suyunun 1/3 azalacak). Tencereyi ateşten alıp tarhun demetini içinden çıkarın. Çorbayı blenderdan geçirin. Üzerine İçim Süt, pul biber ve karabiber ilave edip kısık ateşte ısıtın( kaynamamalı). Kıyılmış tarhunları ekleyip servis edin.