Gıda uzmanları
Eksper Gıda
ile buluşuyor

Tarifler

Geri
PIRASA TARTI
Yemek Malzemeleri
  • 250 gr Bizim Mutfak Patates Püresi
  • 500 ml İçim Süt
  • 250 ml su
  • 75 gr İçim Kaşar Peyniri (rende)
  • 750 gr pırasa
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 tablet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
  • 500 ml su
  • 40 gr tuzsuz İçim Tereyağ
  • 15 gr un
  • ¼ tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Karabiber
Tarif

Bizim Mutfak Bulyonu 500 ml suda eritip kaynatın.Doğranmış pırasaları, soğanları, tuz ve kekiği zeytinyağlanmış tavada pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen pırasaları süzgeçte süzün ve pırasanın suyuna 30 ml tavuk suyunu ilave edin. Tavaya 15 gr İçim tereyağı koyup eritin. Üzerine unu ve pişirme suyunu ilave edin. Sürekli karıştırın. Koyulaşınca pırasaları ilave edip biraz pişirin. Püre için suyu kaynatın, sıcak sütü ekleyin. Bizim Mutfak Patates Püresi’ni ilave edip çırpın.

20 gr İçim Tereyağı ilave edip 2 dakika bekleyin ve karıştırın. Rendelenmiş İçim Kaşar Peyniri’ni ve karabiberi ilave edin. Püreyi fırına dayanıklı kabın etrafına uç takılmış sıkma torbasıyla sıkın. Üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın. Daha sonra dışardaki pırasaları içerisine ilave edip servis yapın.