Gıda uzmanları
Eksper Gıda
ile buluşuyor

Tarifler

Geri
PATLICANLI DORUK KEBAP
Yemek Malzemeleri
  • 600 gr orta yağlı kebap kıyması
  • 1 kg kemer patlıcan
  • 1 kg dolmalık biber
  • 20 gr İçim Tereyağ
  • 20 gr Bizim Mutfak Sebzeli Çeşni
  • 20 gr Bizim Mutfak Demi Glace Et Sosu
  • 40 ml su
  • 25 gr Bizim Mutfak Sarımsaklı Çeşni
  • 50 gr kırık Antep fıstığı
  • 100 gr rende kaşar peyniri
  • 10 gr karabiber
  • 100 ml zeytinyağı
  • 4 adet tahta çöp şiş
  • 1 adet limon
Tarif

Patlıcanların iki tanesini ayırıp geri kalanını biberlerle közleyin. Kalan patlıcanları uzunlamasına kesip bir fileto bıçağı yardımıyla uzun ince şeritler oluşturun. Kıymasının içine; Bizim Mutfak Demi Glace Et Sosu( 40 ml su ile açarak),karabiber, rende kaşar ve fıstığı katıp yoğurun. 30 gr'lık toplar alıp kesilen patlıcanları kebaplarımıza sarın ve altı adetlik gruplar halinde çöp şişlere takın. Fazla harlı olmayan bir ızgarada İçim Tereyağında pişirin. Közlemiş patlıcanları ve biberleri soyup küp şeklinde doğrayın, Bizim Mutfak Sarımsaklı Çeşni, karabiberi ve zeytinyağını ilave edin. Izgara edilmiş kebapları çöp şişlerinden çekerek alın ve patlıcan salatası ile servis edin.