Gıda uzmanları
Eksper Gıda
ile buluşuyor

Tarifler

Geri
NAR EKŞİLİ İMAM BAYILDI
Yemek Malzemeleri
  • 6 adet patlıcan
  • 4 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 400 ml sızma zeytinyağı
  • 40 gr İçim Tereyağı
  • 30 gr toz şeker
  • 20 gr Bizim Mutfak Sarımsaklı Çeşni
  • 20 gr Bizim Mutfak Domatesli Soğanlı Çeşni
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 dal kekik
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı beyaz biber
Tarif

Patlıcanları alaca soyup ikiye bölün. Doldurabilmek için ortadan ikiye kesip kızgın yağda kızartın. Piyazlık doğranan soğanı İçim Tereyağında soteleyin.

Bizim Mutfak Domatesli-Soğanlı Çeşni, doğranmış domates, salça ve Bizim Mutfak Sarımsaklı Çeşni ilave edin. Suyunu çektikten sonra şeker ve biberini ekleyip soğumaya bırakın. Patlıcanların yarılan kısımlarını iç harçla doldurun. Fırın tepsisine dizin. Üzerine renkli biberlerle süsleyin 160 derecelik fırında üzeri renk alana kadar pişirin. Üzerine taze kekik ve zeytinyağı gezdirip servis edin.