MUTFAK EKİBİ VE GÖREVLERİ

Mutfakta Hiyerarşi

  • AŞÇIBAŞI (execute chef)
    Yönetir, denetler, planlar, idare eder, eğitir, sorumludur, iletişim kurar, hazırlar.
  • YARDIMCI AŞÇBAŞI (sous chef)
    Şef olmadığında onun sorumluluklarını üstlenir, eğitim verir, bölüm şefi pozisyonu vardır.
  • KISIM ŞEFLERİ (de pertie)
    Mutfak içinde  4 Dömü Chef'in oluşturduğu grubun yönetimi ona bağlıdır.
    Günlük menüye göre yemekleri yaptırır ve menünün standardına uygun olmasını sağlar
  • SOS USTASI (demi chef)
    Sosları, et, av hayvanı, balık ve sıcak aperatif yemeklerini hazırlar.
  • IZGARA USTASI (demi chef)
    Izgara yemeklerin hazırlığını yapar ve pişirir.
  • ALAKART USTASI (demi chef)
    Sadece büyük mutfaklarda alakart yemeklerin hazırlanmasından sorumludur.
  • BALIK USTASI (demi chef)
    Sadece büyük mutfaklarda, balık ve deniz ürünü yemeklerinden sorumludur.
  • SEBZE USTASI (demi chef)
    Çorba, patates, makarna, peynir, vejetaryen yemeklerinden sorumludur.
  • SOĞUK ŞEFİ ( chef de pertie)
    Soğuk besinlerden sorumludurç. Dondurucuyu kontrol eder, et ve balık kemik ve kısımlarından sorumludur.
  • KASAP (chef de pertie)
    Sadece büyük mutfaklarda yer alır.  Soğuk şefinin işini kolaylaştırır.
  • PASTA ŞEFİ (chef de pertie)
    Hamur işleri ve tatlılar, hamur işi içeren sıcak yemeklerden sorumludur.
  • İZİNLİ KISIM ŞEFİNİN YERİNİ DOLDURAN ŞEF (chef de pertie)
    Mutfağın tüm kısımlarında çalışır ve şefin yerini alır.
  • GÖREVLİ USTA
    Personel olmadığında sorumludur, Servis öncesi yapılan hazırlıklarda yer alır.
  • DİYETİSYEN
    Özel diyet, beslenme gereklilikleri, diyet yemeklerden sorumludur.
  • PERSONEL USTASI
    Sadece büyük mutfaklarda personel için yemek hazırlar.
  • ÇIRAKLAR (commis)