Gıda uzmanları
Eksper Gıda
ile buluşuyor

Tarifler

Geri
MAYDANOZ SOSLU HİNDİBA
Yemek Malzemeleri
  • 12 küçük hindiba
  • ½ tablet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
  • 500 ml su
  • 6 adet maydanoz dalı
  • 6 cl limon suyu
  • 2 taze kekik dalı
  • 1 defne yaprağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 35 gr Bizim Mutfak Krema
  • Karabiber
Tarif

Bizim Mutfak Tavuk Bulyonu 500 ml suyu katıp kaynatın. Kaynayan tavuk suyundan 50 ml kullanıp maydanoz ve kekik dallarını ve defne yaprağını ekleyip 10 dakika pişirin. Daha sonra limon suyunu ve hindibalarını ekleyerek, hindibalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Hindibaları çukur bir tabağa çıkartın ve kalan suyun içindeki baharatları çıkartın. Daha sonra pişirme suyunu yarı yarıya çekene kadar kaynatmaya devam edin. Başka bir tencereye 8 su bardağı su koyup kaynatın ve maydanozları süzüp blenderdan geçirin ve pişirme suyuna yavaş yavaş ekleyin. Daha sonra bu sosu süzüp içine Bizim Krema ve karabiber ekleyip karıştırın. Sosu çukur tabaktaki hindibaların üzerine boşaltıp servis edin.