Gıda uzmanları
Eksper Gıda
ile buluşuyor

Tarifler

Geri
MÜRDÜM ERİKLİ PİLİÇ BUDU YAHNİSİ
Yemek Malzemeleri
  • 4 adet piliç budu
  • 20 adet mürdüm eriği (çekirdeksiz,doğranmış)
  • 40 gr İçim Tereyağı
  • 1 adet soğan (piyazlık doğranmış)
  • 1 adet havuç (5mm verev doğranmış)
  • 20 gr Bizim Mutfak Sarımsaklı Çeşni
  • 10 gr toz hardal
  • 10 gr Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
  • 1 litre su
  • 10 dal maydanoz(iple bağlanmış)
  • 45 ml limon suyu
  • 8 gr maydanoz(kıyılmış)
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kekik
Tarif

İçim Tereyağını bir tencerede eritin. Piliç butlarının her iki tarafını da kızartın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tavukları bir kaba alın. Aynı tencerede soğan, havuç, Bizim Mutfak Sarımsaklı Çeşni ve kekiği koyup karıştırın. 6-7 dakika kadar soteleyin.

Bizim Mutfak Tavuk Bulyonu 1 litre suya ilave edip kaynatın. Fırını 170 derecede ısıtın. Tencereye mürdüm eriklerini ilave edin. Hardalı, tavuk suyu ile karıştırıp tencereye ilave edip 3 dakika pişirin. Fırın kabına tavukları üzerine de tenceredeki sosu döküp maydanozu da ilave edin. Kapağını kapatın. Fırını 100 dereceye düşürüp 1 saat kadar pişirin. Fırından çıkarınca tavukları sıcak tutabileceniz bir kaba alıp fırında bekletin. Sosuna limon suyu ekleyip ocakta sosunun yarısını çekene kadar pişirin. Sıcak tutulan tavukları servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirip servis edin.