Gıda uzmanları
Eksper Gıda
ile buluşuyor

Tarifler

Geri
HAYTALYA

Servis : 4 Kişilik

Yemek Malzemeleri
  • 2 adet yeşil elma
  • 8 adet çilek
  • 2 adet portakal
  • 2 adet kivi
  • 100 ml portakal suyu
  • 60 ml şekerli su
  • 4 ml gül suyu
  • 12 gr kavrulmuş pirinç fıstık
  • 40 gr su muhallebisi
  • 100 ml su
  • 100 ml İçim Süt
  • 50 gr toz şeker
  • 20 gr Bizim Mutfak Mısır Nişastası
  • 20 gr su
  • 10 gr şeker
  • 50 gr Nişkoz Şerbeti
Tarif

Su muhallebisinin yapılışı,Su, şeker ve sütü bir tencerede ocakta kaynatıp, içerisine bir miktar suyla eritilen mısır nisaştasını ekleyin ve kaynatın. Sertleşen muhallebiyi bir tepsinin içerisine döküp, soğuduktan sonra doğrayın.
Şekerli su için, su, şeker ve nişkoz şerbetini kaynatın.
Meyvelerin kabuklarını soyup, ufak küp şeklinde doğrayın. Sıkılmış portakal suyunun içerisine doğramış olduğumuz su muhallebisi küplerini, küp küp doğranmış meyveleri ve şekerli suyu ilave edin. Yavaş bir şekilde kaşık yardımıyla karıştırıp, servis edilecek kaselere koyun. Önceden kavurduğumuz fıstıkları üzerine serpip, soğuk servis edin.